SMS uw oneliner!
Heeft een mooie oneliner over strategie?! SMS hem dan naar: 06 25025025. Begin uw sms-bericht met het woordje niets en dan 1 spatie. Uw oneliner verschijnt dan op deze pagina. Wij zijn er blij mee!

'Stel je stopt eenzelfde aantal bijen en vliegen in een fles.Die leg je horizontaal neer met de bodem naar het licht. De bijen denken slim te zijn. Zij weten vanuit hun korfervaring dat de uitweg daar is waar het licht vandaan komt. Dus zwermen ze naar de lichte bodem van de fles en blijven het daar proberen. De niet-voorgeprogrammeerde, domme vliegen weten daar niets van en doen maar wat. Binnen vijf minuten zijn alle vliegen uit de fles gevlogen terwijl de bijen er zullen sterven van uitputting en honger.Het probleem is dat we te veel bijen hebben die strategie vormen en niet genoeg vliegen.' (uit het interview met Henry Mintzberg in NRC 4 maart 2000, pagina 16)

Niets Nieuws onder de Zon en andere Toevalligheden

Deze site gaat over Strategie. De toekomst is niet kenbaar. Het maken van plannen daarover is slechts een goed bedoeld bijgeloof. Een rituele dans om het zelfvertrouwen te versterken. Wat je ook doet, er is maar één Pim of één collega (Barrings Bank, Anderson Accounting) nodig en uw wereld staat volledig op zijn kop. Strategie is een vorm van wijsheid; aan de patronen in het hier en nu voelen hoe het pad gaat lopen. Strategische wijsheid is kennis die is gebaseerd op inzicht en ervaring.

                

Do you want to take the blue pill or the red pill?